PREDVIĐANJA BRAZILSKOG VIDOVNJAKA ZA JUN 2019. GODINE


Brazilski vidovnjak Žuselino Nobrega de Luz postao je poznat široj javnosti kada je predvideo rušenje kula bliznakinja u Njujorku, najavio je smrt Majkla Džeksona i princeze Dajane, kao i brojne vremenske neprilike i terorističke napade širom sveta.

U svojim mesečnim predviđanjima za Žuselino Nobrega osvrnuo se na političke i socijalne probleme širom sveta ali i na globalne klimatske promene koje će da donesu ekstremne vremenske uslove u pojedinim delovima sveta. Evo šta možemo da očekujemo u junu 2019. godine.

Ako je verovati prognozama ovog vidovnjaka toplotni talas pogodiće Evropu. Nemačka, Francuska, Španija, Potrugal i Italija imaće većih problema sa požarima, a u istom periodu pojedine regije pogodiće obilne padavine. U Engleskoj će duvati  jaki vetrovi, a biće kiša i oluje. Nobrega za Argentinu najavljuje kišne periode, poplave i smrt usled nepovoljnih vremenskih uslova.

Snažan zemljotres pogodiće Aljasku,Kinu, Japan, Peru i Kolumbiju i uzrokovaće mnogo štete, dok bi jak zemljotres u Čileu, mogao da probudi uspavani vulkan. 

Velike poplave sa jakim tajfunima pogodiće Japan, Tajvan, Vijetnam, Južnu Koreju, Filipine i Kinu, uzrokujući mnogo štete sa smtrnim ishodima. Moguće su poplave u Indoneziji. Ovaj ciklon doći će i do Australije i Novog Zelanda, noseći sve pred sobom, a moguće su i poplave kao i mnogo razaranja, dok će u drugim delovima navedenih država divljati požari.

 

 

Uragan će pogoditi Meksiko i Sjedinjene američke države a u nekim mestima stanovništvo će biti primorano da napusti svoje domove. U Americi i Kanadi pojaviće se razorni tornado koji će se kretati brzinom od 280km na čas što će izazvati probleme hiljadama ljudi, koji će postati beskućnici posle toga.

Ovaj vidovnjak za Egipat, Izrael,Tursku i Španiju predviđa bombaške napade, koji će prema njegovim rečima usmrtiti mnogo nedužnih ljudi i izazvati demonstracije u zemlji. Samoubilački napad u Americi usmrtiće veliki broj ljudi. U Kanadi je moguća suša, koja će izazvati mnogo šumskih požara.

U Bugarskoj će biti jakih kiša sa poplavama koje će uništiti mnoga mesta. A za Grčku i Rusiju Nobrega predviđa toplotne talase i visoke temperature, praćene iznenadnim olujnim pljuskovima. U Skandinaviji, tačnije u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj biće jakih kiša koje će pokrenuti klizišta. Obilne padavine sa jakim vetrovima prouzrokovaće poplave i ljudske gubitke u Hrvatskoj i Bosni I Hercegovini.