FENG SHUI SAVETI ZA PROLEĆNO ČIŠĆENJE DOMA


Proleće je godišnje doba akcije. Vreme je to cvatnje i nicanja, a najbolji način za započeti proleće jeste da pripremite dovoljno prostora za sve novo što će se pojaviti u vašem životu. Proleće je vreme za izlazak iz hibernacije.

Prema drevnoj praksi feng šuija, bitno je i da ostanete povezani sa prirodom i napredujete sa godišnjim dobima. Svi će se, ako već nisu, ovih dana baciti na prolećno čišćenje, a dok čistite razmišljajte i o tome kako u mesecima koji su pred nama provesti što više vremena napolju, u prirodi.

U nastavku pročitajte i nekoliko feng šui saveta za prolećno čišćenje koji vam mogu pomoći da očistite dom, ali i stvorite temelje za sezonu izobilja.

1. Uklonite sve nepotrebne stvari

Nered u vašem domu, autu, kancelariji... treba sređivati tokom cijele godine, ali, u proleće se fokusirajte na to šta treba ukloniti kako bi se osećali aktivnije - na vidljivo mesto stavite na primer opremu za vežbanje, a odeću svetlijih boja takođe stavite na vidljiviju poziciju u vašem ormaru. Dubinsko čišćenje kuhinje, posebno frižidera, takođe će učiniti da se osećate neverovatno. Prema feng šuiju sve to doneće vam prosperitet.

2. Očistite i ispod stvari

Prašina se skuplja i ispod stvari i uzrok je stagnacije koja je u suprotnosti sa cirkulacijom, a protok, odnosno cirkulacija donosi zdravlje i prosperitet. Temeljino čišćenje prašine ispod kreveta, tepiha, kauča...donosi zdravlje i prosperitet. Ako je moguće, očistite i površine ispod rerne i frižidera - na taj ćete način pokrenuti stagnirajuću energiju i protok. Ova akcija će vam, prema feng šuiju, pomoći da pokrenete zaglavljena područja vlastitog života.

3. Operite prozore

Prozore mnogi često zanemaruju, međutim pranje prozora daje novi pogled na život. Osim prozora, operite i zavese. Ti mali postupci čine veliku razliku u vašem domu, naročito ako često otvarate prozore.

 

 

4. Pozdravite nove ideje

Pređite pogledom po svojim policama i pogledajte da li na njima imate na primer neke knjige koje vam ne trebaju, a koje biste mogli pokloniti prijateljima kojima će se svideti. Na taj način stvorićete mesto u vašem domu za nove ideje, odnosno nove knjige koje će vam biti od koristi.

5. Vežbajte "gotovina shui"

"Ispolirajte" tok svojih finansija i razmislite o novim načinima organizacije, ulaganja ili uštede novca. Možete detaljno proučiti vlastiti budžet da uvek znate na čemu ste, posetiti bankara ili jednosatvno donesite odluku da ćete sve plaćati gotovinom, posebno ako ste osoba koja impulsivno vadi kreditnu karticu. Sve to može pomoći da proleće pred vama bude bogatije.

6. Neka vam online život bude malo više zen

Internet je još jedno "okruženje" u kojem provodimo puno vremena pa i on zaslužuje prolećno čišćenje. Mnogi od nas provode jako puno vremena surfajući i na društvenim mrežama. Tu su i internet bankarstvo, posao, fotografije, razni računi.... Proleće iskoristite za osvežavanje svojih profila na primer novim fotografijama i prolećnim bojama, ali i odmorite od svega toga i vreme umesto na društvenim mrežama provodite u predivnoj, probuđenoj prirodi.

7. Sezonska namera

Umesto da donosite čvrste odluke, neka ovo proleće obeleže neke namere. To može biti uzgoj novih biljaka, savladavanje nekog posebnog umeća ukrašavanje doma ili bavljenje nekim sportom, a onda se potrudite da vašu sezonsku nameru odnosno želju provedete u delo i vaš život bit će zabavniji, a promene su uvek dobrodošle.

Izvor: Zadovoljna