AKO ŽELITE IZOBILJE I SREĆU, NAPRAVITE OVE STVARI PRE NOVE GODINE!


Dolazak Nove godine je najpovoljnije vreme da krenete u čišćenje i obnovu svog životnog prostora, a čime ćete nesumnjivo osnažiti svoj um i duh. Zakoračite sa veseljem u Novu i u novi način života, napunite se srećnim i zdravim energetskim pojačanjem!

Ove tehnike čišćenja će učiniti čuda za vašu ličnu energiju, osećaćete se fantastično i imati fokus da privučete ono što želite!

Nered je definitivno najveći Feng Šui neprijatelj, jer sadrži ustajalu, prljavu i stagnirajuću energiju, koja usporava, koči ili u potpunosti blokira protok zdravog Či, a na isti se način odražava i na živote ukućana. Nered može izazvati umor, depresiju, stres, pa čak i bolest ukućana.

Održavanje reda omogućava slobodan protok Či energije i osnova je dobrog Feng Šuija u nekom prostoru. Potrebno je zaista prostor redovno održavati, čistiti, uređivati i energizovati, pošto je po Feng Šuiju i on živo biće.

Nered se može manifestovati na nekoliko nivoa i na svakom od njih potrebno se maksimalno angažovati s ciljem dovođenja stvari u red, kako bi se postigla ukupna čistoća. Stoga, “Feng Šui čišćenje” možemo podeliti u četiri etape:

1. Uklanjanje fizičkog nereda u okolini (npr. smeće u prilazu zgradi, neodržavana fasada, zapušteni travnjaci, ruševna zdanja u okolini). Ako ste sad pomislili “šta je imam s tim”, moramo vas upozoriti da naša (vaša!) odgovornost seže daleko izvan zidova koji omeđuju vaš stambeni prostor. Zato, učinite sve što je u vašoj moći za svoju okolinu – razgovarajte s nadležnima o mogućnostima obnove dotrajale fasade, loših cevi i instalacija u zgradi.

Organizujte (zajedno sa komšijama) akciju krečenja stubišta, a na zidove možete postaviti postere ili slike vedrih i životnih motiva. Ukoliko vaša zgrada ima predprostor ili travnjak, možete tamo urediti mali vrt. Ideja ima na pretek, potrebno je samo malo dobre volje. A tom u celokupnom postupku skrivena je još jedna prelepa dimenzija – susedi vam više neće biti stranci.

2. Uklanjanje fizičkog nereda u vlastitom prostoru (npr. razbacane stvari, prašina, paučina, previše nameštaja, stvari izvan polica i ormara…). Bacite, poklonite ili prodajte sve ono što niste koristili u poslednjih 6 meseci jer vam to zaista ne treba, organizujte ormare, police i spremišta, svaka stvar treba imati svoje mesto.

Znamo da ste ovo čuli već hiljadu puta i da je verovatno svaka pomisao na veliko čišćenje grozna, ali verujte nam – isplatiće vam se. Prilikom uklanjanja nereda nastojte ne obavljati sve radnje automatski, već uključite svoju svest i sva čula, te posmatrajte kako se osećate i kroz koja raspoloženja prolazite.

 

 

3. Raščišćavanje emocionalnog nereda (npr. neizgovoreni prigovori, nerešeni odnosi, traženje (i prebacivanje) krivice kod drugih, emocionalna manipulacija). Jedina osoba koju možemo promeniti smo mi sami – razrešite nesuglasice fokusirajući se na rešenje umesto na problem, pronađite kompromise, prihvatite odgovornost za svoja dela i njihove posledice, oprostite onima koji vam nešto duguju, vratite svoje dugove, pomirite se sa starim prijateljima.

Ukoliko imate nerasčišćene odnose s osobama koje više nisu među živima, možete im se obratiti mentalno s izvinjenjem, objašnjenjem ili jednostavno – pozivom na pomirenje. Isto tako, ukoliko do nekih osoba ne možete doći lično, možete im napisati pismo ili e-mail u kojem ćete napisati kako se osećate i što s njima želite rešiti – na kraju priče, uopšte nije važno hoćete li to pismo poslati ili ne, ali je suočavanje s vlastitim emocionalnim neredom izuzetno važno za dobar Feng Šui. Čišćenje emocionalnog nereda je verovatno najveći i najteži korak u procesu čišćenja, ali je istinski neophodan. Nemoguće je krenuti dalje ukoliko nas hiljade prastarih emocija pritišće i vraća u prošlost.

4. Energetsko čišćenje i energizacija (npr. uklanjanje energije prethodnih stanara, energetskog taloga u zidovima, podovima, stropovima i nameštaju). U moru Fen Šui saveta za energetsko čišćenje, evo jedan jednostavan i predivan savet:

Po Feng Šuiju, kore narandže su odličan način kako očistiti dom od negativne energije i povratiti harmoniju u njega. Jedino što će vam biti potrebno za ovaj mali ritual čišćenja je: 3 sveže narandže, voda, staklena činija i sveže cveće.

Postupak:

Oljuštite narandže, uzmite koru, a plodove ostavite za jelo. Podelite koru svake narandže na 9 komada. Stavite ih u činiju i prelijte vrućom vodom do 3/4 posude. Ponavljajte sledeću pozitivnu afirmaciju: “S ovom ceremonijom odlazi negativna energija, a zamenjuje je pozitivna. Stavite činiju na ulaz ukoliko želite očistiti celi dom. Poprskajte tom vodom kompletnu kuću i ponavljate svoju odabranu mantru i pozitivnu afirmaciju. Prođite kroz sve sektore u domu i ne propustite ni ormare.

Vodu i koru bacite, a narandže možete koristiti za jelo. Nakon ovog čišćenja, otvorite prozore i vrata kako biste ispunili dom svežom energijom. Postavite sveže cveće u centralni deo sobe ili doma. U narednih 9 dana tri puta zamenite cveće. Neka to bude svaka tri dana, a poslednji buket neka ostane sve dok ne uvene.

 

 

8 praktičnih saveta

1. Ako ste u potrazi za poboljšanjem vašeg zdravlja, rešite se stvari koje zatrpavaju i blokiraju protok energije u vašoj kuhinji, naročito u kuhinjskim elementima i frižideru. Stanje vaše kuhinje je stanje vašeg zdravlja, učinite sebi uslugu i temeljno je očistite. Izbacite pokvarene stvari iz frižidera, očistite detaljno šporet i sve lonce i tiganje. Ostavite sve hemikalije sa strane i koristiti se prirodnim sredstvima. Očistite sve ladice, površine, svetiljke itd … Stvorite novu stazu za jaku Či energiju kako bi hranila vašu energiju.

2. Unesite u kuću nove tri tegle sa Feng Šui biljkama radi osveženja energije vašeg prostora i simbolizujte novi početak. Ako ih planirate postaviti u kuhinju, okrenite se onda ka bujnijim i aromatičnim biljkama, kao što je bosiljak, ruzmarin ili menta. Fokusirajte se na vaša ulazna vrata i kuhinju, oni su čvrsto vezani za zdravlje.

3. Temeljno očistite i izbacite nepotrebne stvari iz vaše spavaće sobe i kupatila. Bacite sve što niste koristili u poslednjih šest meseci. Obrišite prostor ispod kreveta, očistite prozore, dekorišite vaše kupatilo i sobu.

4. Ako želite dobrodošlicu novoj ljubavnoj vezi, osmislite prostor za tu osobu u vašem domu. Očistite svoje ormare za bolji protok i više prostora. Trebalo bi doslovno napraviti otvoreni protok energije u vašem porodičnom gnezdu kako biste privukli i manifestovali ono što tražite.

 

 

5. Pregledajte vaše police s knjigama i vidite ako možete neku donirati ili pokloniti prijateljima koji bi ih rado čitali. Kada ste to učinili, napravili ste prostor za ulazak svežih ideja u vaš život. Možete otići i do knjižare i kupiti nekoliko novih knjiga koje su energične, uverljive i daju osećaj angažovanosti.

6. Neka vaše finansije imaju bolji protok. Prođite kroz vaše datoteke, finansije, račune i razmislite o novim idejama ulaganja ili štednji. Odlučite se za gotovinu, jer ljudi imaju tendenciju impulsivno kupovati karticama.

7. Vaš krevet takođe treba odražavati unutrašnji mir, a Feng Šui predlaže postavljanje vašeg kreveta kako biste lako videli vrata. Takođe sugeriše da noćni stočić i svetiljka budu isti na obe strane, kako bi odražavali ravnopravnost i ravnotežu. Korišćenjem toplih boja za posteljinu dobićete dobar odmor i dobar ljubavni život. Nabavite kvalitetnu Himalajsku lampu koja je vrlo povoljna za vaše zdravlje, kvalitet vazduha i predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka vazduhu uz planinski potok nakon prolećne oluje.

8. Poslednje, ali ne i manje važno, nađite vremena da sprovedete ovu akciju velikog čišćenja. Odlučite, očistite i krenite sveže u novu godinu. Kada obnovite vaš dom, obnovićete i vaše telo, um i duh. Zakoračite u novi način života i napunite ga srećnim i zdravim energetskim pojačanjem.

lovesensa.rs