×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /home/webastrolog/public_html/pluginsDSsystemDSjcemediaboxDSaddons

Ako tokom leta ne možete noću da zaspite zbog velike vrućine, verujte da niste sami! Iako volimo leto zbog odlazaka na plažu, ledenih voćnih koktela i lagane i lepršave odeće, ponekad poželimo da zima što pre dođe zbog problema koje izaziva visoka temperatura. Ovo se najviše odnosi na noćni period.

Klimu ne možemo paliti tokom noći (možemo, ali se ne preporučuje), dok zbog direktnog “hladnog talasa” ventilatora ujutru možemo ostati ukočeni. Šta nam onda preostaje da uradimo da poboljšamo san i napokon se probudimo naspavani? 

Istuširajte se pre odlaska u krevet

Istuširajte se mlakom, skoro hladnom vodom pred odlazak na spavanje. Ono je dobro za kožu, a osvežiće vas i pripremiti za toplu noć. Na ovaj način ćete takođe smanjiti temperaturu tela, pa će vam biti lakše da “preživite” noć.

Spustite roletne preko dana

Nakon ustajanja pomerite zavese i podignite roletne kako biste se razbudili, poboljšali nivo serotonina i proizveli što više vitamina D u koži. Čim krene toplije vreme (oko 11 prepodne) spustite roletne na ceo dan. Na ovaj način ćete sprečiti ulazak toplote u dom, tako da ćete uveče imati malo hladniju sobu. 

Jastuk sa prirodnim punjenjem

Promenite jastuk i videćete znantu promenu. Investirajte u jastuk koji je punjen heljdom  ikroz koji vazduh slobodno ože da protiče samim tim smanjujući znojenje. Pored toga, jastuci punjeni heljdom su odlični za vrat i kičmu, tako da možete zaboraviti na ukočenost zbog nepravilnog položaja u toku sna. 

Svilena posteljina

Pored zamene jastuka, nabavite svilenu jastučnicu. Svila je prirodni regulator temperature, dobar je za kosu, ali i za kožu – jer ne stvara nabore koji prouzrokuju nastanak bora na licu. 

Tanki prekrivači

Prekrivači sa debelim nitima možda jesu sinonim za kvalitet i luksuz, ali tokom leta nikako nisu preporučljivi jer kroz njih ne može da protiče vazduh. Izaberite tanki, jednostavni prekrivač u kome vam neće biti vruće i sa kojim će vam biti udobno.

Spavajte sami

Bez uvrede za vašeg partnera, dete, psa... Ali morate priznati da kada imate više osoba u krevetu – mnogo je vruće, zbog temperature koja je povišena. Ako je solo spavanje jedina preostala opcija – isprobajte je! Raširite se preko kreveta i uživajte u dodatnom prostoru. San će sigurno biti mnogo bolji. Spavajte sami

(Zenskimagazin.rs)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner