×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /home/webastrolog/public_html/pluginsDSsystemDSjcemediaboxDSaddons

Nekad sam bila ona koja popravlja. Ostajala sam u lošim odnosima, privlačila isti tip muškaraca - muškarce koje je trebalo popraviti. Znam toliko žena u istom položaju. Mi privlačimo muškarce koji varaju, koji imaju fobiju od vezivanja, emocionalno nedostupne i oštećene muškarce, alkoholičare, zavisnike, narcisoidne muškarce i sociopate. Kao da smo magnet za muškarce čiji su delovi razbijeni na više mesta i iz nekog razloga, mi osećamo potrebu te komade sastaviti i vratiti na svoje mesto. No, moram priznati, ni jedan put mi to nije uspelo. Nikada nisam sebi dala priliku da preispitam svoje motive.

 

Umesto da se pitam zašto se stalno osećam dužna kupiti tuđe slomljene delove, ja sam ih samo kupila bez razmišljanja. Zbog nesebičnosti stavila sam sebe na drugo mesto i mislila kako to nije važno jer je vrednost druge osobe bila prioritet.

Shvatila sam da je razlog zašto privlačim ovu vrstu muškaraca taj što sam verovala da mogu da ih spase. Kao nesebične, brižne žene, mi mislimo da ćemo biti "ta žena" - ona ​​koja će ih promeniti. Mislimo da od varalice možemo napraviti vernog muškarca.

Mislimo da mu možemo pomoći da se odvikne od droge i alkohola. Verujemo da mu možemo pomoći da prihvati odgovornost i da će tada ostvariti stabilnu budućnost s nama. Mi verujemo da ga možemo osloboditi od emocionalnog prtljaga koji nosi već godinama. Mi privlačimo te muškarce jer smatramo da nas oni trebaju.

I ostaviti ih - bilo bi sebično, neosetljivo i nemilosrdno. Tužno je to što krivimo sebe kada se oni ne menjaju. Svaki put kad nas iznevere, mislimo da je to zato što smo ih mi izneverile. Razmatramo vlastite nedostatke i pokušavamo shvatiti što je pošlo po zlu.

To je kao da veslamo na brodu koji je zapeo za stene, ne krećemo se, samo smo umorni. Ali, pitaću vas, kao što sam pitala samu sebe: zašto mi osećamo potrebu pomoći nekom drugom da vrati svoj brod nazad u vodu? Mi privlačimo muškarce koje trebaju biti popravljeni jer samo kroz njih možemo otkrivati ovu stvarnost. Oni su tu da nas nauče da je u redu biti sebičan.

Oni ukazuju na posao koji treba obaviti u okviru nas samih. Za početak, treba da počnemo da volimo sebe. Treba da prestanemo želeti skupljati tuđe slomljene delove. Vreme je da shvatimo kako tuđa sreća nije naša odgovornost. Mi zaslužujemo muškarce koje nije potrebno popravljati, potpune muškarce. U trenutku kada shvatimo da nismo odgovorne za nečije probleme, jednostavno ćemo proći pokraj njegovih izlomljenih delova.

Muškarac kojeg je vredno voleti neće prihvatiti da kupite njegove komadiće. On zna, ako to uradite, samo ćete se povrediti. Kažem vam, kao što sam i sebi rekla - prestanite brinuti o tuđem jadu. Fokusirajte se na sebe i privucite muškarca kakvog zaslužujete. Znam da je težak posao razbiti naše navike, ali razbijanjem ovog posebnog obrasca izbeći ćemo mnogo tuge u budućnosti.

Umesto da spasavamo takve muškarce, spasavaćemo sebe. Kako ćemo se spasiti od muškaraca koji trebaju popravku?

1. Prepoznajte ovu vrstu muškaraca: Znakove, osobine i ponašanje takvih muškaraca znamo napamet. Kada osetimo loše vibracije, moramo da pobegnemo.

2. Postavite pravo pitanje -  Umesto da pitate: "Kako ga mogu spasiti?" Pitajte: "Kako mogu spasiti sebe?". Shvatite da uvek mi trebamo biti na prvom mestu.

3. Sledite svoj instinkt: On je vaš najbolji prijatelj; kad vam govori da nešto nije u redu, nemojte to zanemariti odlučni u nastojanju da popravite stvari. Ništa nikada neće biti popravljeno s pogrešnim čovekom, ni sa vama ni sa bilo kojom drugom ženom.

4. Zapamtite ko ste: Mi znamo šta smo zaslužile. Naučite da volite sebe. Naučite brinuti o sebi. Kada to učinimo, nećemo popravljati nikoga jer ćemo znati da ćemo biti uništeni u tom procesu. I nikad ne mrzite pogrešnog muškarca.

Zahvalite mu, jer da nije bilo njega, ne bismo shvatili da je vreme za promenu. Ukazao nam je na ono što je trebalo popraviti u nama samima. Zahvaljujući njemu, shvatili smo da smo da smo odgovorni samo za vlastite probleme i sreću.

Kroz njega smo saznali da je u redu biti malo sebičan. Moramo zahvaliti pogrešnom muškarcu, jer zahvaljujući njemu bićemo spremni za susret sa onim pravim. Mi nismo ovde da bismo popravljali jedan drugog.

Izvor: elephantjournal Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner