VELIMIR REMIĆ UPOZORAVA: TAJNI AGENTI VODE RAT PROTIV PRAVOSLAVLJA. KAKVE OPASNOSTI PRETE VERNOM NARODU?


Dolaze teški dani za pravoslavne hrišćane.Tajni agenti su pojačali svoje ofanzivno delovanje protiv crkve Hristove koja im je velika prepreka na putu do krunisanja lažnog mesije kojeg spremaju da ustoliče u Jerusalimu. Horde zla krenule su u sprovođenje svog paklenog plana, a to je stvaranje velikog crkvenog raskola među pravoslavcima. Svet je obišla vest da je Vaseljenski patrijarh Vartolomej dao autokefalnost odnosno samostalnost Ukrajinskoj nekanonskoj, unijatskoj i nepriznatoj pravoslavnoj crkvi koja je ekumenistički produkt i koja ne želi da bude deo Moskovske patrijaršije koja trenutno ima nadležnost u tom delu sveta. Svojevremeno je i predsednik Ukrajine Petro Porošenko zatražio od Vaseljenskog patrijarha da odobri samostalnost Ukrajinskoj crkvi. 

 

Uprkos protivljenju ruskog patrijarha Kirila, Carigradski patrijarh je Ukrajinsku crkvu proglasio samostalnom što će da izazove nesagledive posledice i po region centralnog Balkana.  Analitičari smatraju da je pred nama raskol koji nije viđen još od 1054.godine. Već duže vremena vodi se bitka sa jereticima koji dejstvuju u BJR Makedoniji i Crnoj Gori, a koji su oformili svoje verske zajednice, a koje ne priznaje ni jedna pravoslavna crkva u svetu što znači da su nekanonske i da nemaju blagoslov za postojanje. Jasno je kao dan da mračnim umovima i satanistima smeta jedinstvo pravoslavne crkve, tako da užurbano rade na razbijanu jedine Svete i Apostolske crkve Hristove koju nam je na čuvanje poverio sam Gospod.

 

Moskovskom patrijarhu Kirilu veoma smetaju česti kontakti Vartolomeja i pape Franciska, ali i sve učestaliji pozivi na ekumenističko jedinstvo pravoslavaca i rimokatolika. Kolika je uloga Vatikana u ovoj drami, znaćemo u mesecima koji su pred nama. Astrološki gledano, od 08.11.2018. pa sve do 03.12.2019. tranzitni Jupiter boraviće u znaku vatrenog Strelca odnosno u prirodnom devetom polju horoskopa iz kog će tokom naredne 2019. godine da gradi veoma iritabilan kvadratni aspekt sa Neptunom u Ribama, pa možemo da zaključimo kako će strana agentura intenzivno raditi na slabljenju pravsoslavnih crkava i to isključivo onih koje se žestoko protive ekumenizmu i priznavanju pape za svog poglavara. Papa u prevodu znači otac, a nama je zapoveđeno da sem Oca na nebu nemamo drugoga, tako da je klanjanje jereticima na zemlji veoma opasno za svaku dušu. Pred nama su izuzetno teški i opasni meseci i godine. Bićemo svedoci velikog raskola, a vernom narodu koji nije potkovan znanjem iz oblasti pravoslavne duhovnosti, ništa neće biti jasno. Sprovodiće se tajne radnje kako bi se što više agenata infiltriralo u redove pravoslavnih crkava i manastira. Sveti oci su prorekli da se antihrist neće moći zacariti sve dok se na zemlji služi ispravna pravoslavna liturgija. Zbog toga su snažno krenuli u razbijanje pravoslavnog jedinstva i produkovanje razdora među braćom kako bi naneli ogromnu duhovnu štetu vernicima širom sveta.

 

Ono što je veoma važno da navedem u ovom tekstu jesu i proročke reči svetog oca Tadeja Vitovničkog. Najveći udar biće na SPC u Crnoj Gori i Mitropoliju na Cetinju. Na kraju, kako je govorio starac Tadej, Crnu Goru će miriti ljudi iz Srbije, i ona će ponovo ući u sastav jedinstvene srpske države. Čak je govorio da će i mošti Svetog Vasilija Ostroškog jedno vreme morati da budu prebačene iz Ostroga na sigurnije mesto.

Kada sve kockice poslažemo, dobijamo mozaik u kom se vidi strašni progon Hristovih vernika koji ni po koju cenu ne smeju da se odreknu vere i odbrane pravoslavne crkve bez koje je nemoguće zadobiti spasenje odnosno ulaznicu za večnost. Sve su prilike da će posle Ukrajine, svoju autokefalnost zatražiti tzv. “Makedonska pravoslavna crkva”, tzv. “Crnogorska pravoslavna crkva” ali i tzv. “Hrvatska pravoslavna crkva” i mnoge druge koje su produkt satanskih izaslanika koji čine sve kako bi uneli nemir, smutnju i strah u duše pravoslavnih vernika. Čim im bude odobrena samostalnost, krenuće otimačina svetinja - crkava i manastira što će da izazove opasne sukobe među vernim narodom. U toku je bitka nebeske vojske Gospodnje protiv sila tame koje odavno vršljaju po našoj planeti po dopuštenju Božijem. Ali, za utehu treba da nam bude spoznaja da je Isus Hristos istiniti Bog naš protiv kog ne može da odnese pobedu ni jedan pali duh, jer “ko krene u rat protiv pravoslavlja biva poražen od Duha Svetoga”, reči su Mitropolita Slivenskog Joanikija.

Velimir Remić

10.09.2019.