10 PRAKTIČNIH NAČINA ZA OTKLANJANJE NEGATIVNE ENERGIJE


Sve je energija. Ne možete je videti, ali svakako je možete osetiti. Ako ste ikada prema nekome osetili antipatiju ne znajući zašto – ili obrnuto, odmah ste se osetili povezani sa tom osobom – to je zbog vibracije kojom zračite.

Neki ljudi zrače negativnim vibracijama, a drugi pozitivnim. Ono što je važno – mi prirodno privlačimo ljude koji imaju sličnu vibraciju kao i mi sami. Kada ste u negativnom stanju, možete osećati privlačnost prema ljudima koji su takođe negativni i osećati odbojnost prema ljudima koji vibriraju pozitivnije.

U vašem domu i na vašem radnom mestu je snažno koncentrisana “vaša” energija zbog količine vremena koje tamo provodite. Misli koje mislite, reči koje izgovorite, dela koja poduzimate imaju vrlo snažan uticaj u vašem domu.

Dakle, važno je očistiti negativnu energiju u tim prostorima, u isto vreme i negativnu energiju koja je zapela sa vama, tako da možete krenuti uzlaznim smerom u svom životu.

 

 

Evo nekoliko načina kako očistiti negativnu energiju:

Počistite!

Svaki put kada se rešite nereda, prljavštine i prašine, te organizirate svoje stvari, vi uspostavljate red. Razmislite o tome – čist, uredan prostor odiše svetlom i svežinom – to su vrlo visoke vibrirajuće energije! Vaš dom i radno mesto ne samo da sadrže koncentracije vaše energije, oni su odraz vašeg unutrašnjeg stanja.

Očistite svoj um sa pravom upotrebom reči “ali”. Svaki put kada mislite ili izgovorite negativan izraz, dodajte “ali” na kraju i nastavite rečenicu u pozitivnom tonu kako bi neutralizovali negativan početak.

Na primer: “Ne mogu sebi priuštiti da vas odvedem na taj koncert, ali ima puno besplatnih koncerata na koji bismo mogli ići ovaj vikend. ” To je vrlo dobra navika, počnite koristiti “ali” nakon bilo koje negativne izjave i budite sigurni da uvek završite pozitivnu izjavu sa “ali”!

Plješćite rukama

Plješćite ili stvarajte buku s loncima i tavama. Prošetajte kroz svaki prostor u vašem domu i glasno plješćite kako bi razbili negativne energetske obrasce i dopustili im da se rasprše. Jeste li ikada primetili kako sve izgleda svetlo i sveže nakon oluje? Isti koncept!

Razmišljajte o ljubavi

Ljubav je najviša vibracija, možete sebe i svoje životne i radne prostore napuniti s meditacijom ljubavi odašiljući ljubav svima koje znate.

Preuredite prostor

Premestite nameštaj – to je isti koncept kao i sa glasnim zvukovima. Premestite svoj nameštaj i stvari, tako da dobijete što više slobodnog, otvorenog prostora.

Osmeh i smeh

Smeh je najbolji lek, s razlogom! Smejanje izaziva telesne promene i podiže vaše raspoloženje (vibraciju).

 

 

Morska so

Postavite malu zdjelu morske soli u uglove na severoistoku i jugozapadu vašeg doma. Ova Feng shui praksa uravnotežuje chi (energiju) koja protiče kroz vaš dom.

Otvorite prozore

Otvorite prozore kako bi energija slobodno proticala (osim ako živite u jako zagađenom području). Provedite što više vremena na otvorenom, osetite prostranost sveta i svemira. Postavite nameru da vas negativna energija ostavi i predajte je svemiru; on je beskonačan i može lako apsorbovati sve što mu pošaljemo!

Postavite žive biljke u vaš prostor

Postavite žive biljke u vaš prostor – i opet – budite što više vremena na otvorenom. Uklonite mrtve ili umiruće biljke .

Izbegavajte negativne ljude

Nezadovoljni ljudi, drama kraljice, energetski vampiri i pesimisti samo vam kvare raspoloženje. Nađite izgovore, učinite sve što možete kako bi se udaljili.

Nemojte zavisiti o emocijama

Konačno, nemojte zavisiti o emocijama. Ukoliko osećate negativne emocije, recite sebi: “Osećam – tugu, ljutnju, itd.”, ali nikad ne govorite: “Ja sam – tužna, ljuta, itd.” Možete otpustiti osećaje, ali ne možete otpustiti sebe. Nemojte biti negativna energija.

in5d / prevod ATMA