PROGNOZA VELIMIRA REMIĆA ZA SRBIJU, REGION I SVET U 2018. GODINI


Jedan od najpoznatijih srpskih prognostičara Mundane astrologije i autor knjiga "Rađanje novog sveta" i "Ruka spasa" Velimir Remić u ekskluzivnom razgovoru za "Kurir" otkrio je kakva će da bude 2018. godina za Srbiju i svet. Prema njegovim rečima naša zemlja konačno izlazi iz mračnog tunela i sigurnim koracima ide ka svetloj budućnosti u kojoj će sve više da bude povezana sa zemljama Evroazijske unije. Dodatno naoružavanje Srbije doprineće da naša država postane balkanska supersila.

 

Kakvoj budućnosti mogu da se nadaju stanovnici Srbije?

Narod može mirno da spava jer Srbiji ne preti opasnost od oružanih sukoba i terorističkih napada. Godinama smo kao nacija patili i otplaćivali razne kazne ali i ispaštali zbog grehova svojih predaka, tako da sada ulazimo u znatno mirniju fazu u kojoj će ekonomija dodatno da ojača, ali obični ljudi još uvek neće osetiti drastičnu promenu kada je reč o kupovnoj moći. Stizaće ogromne investicije u Srbiju, otvaraće se nova radna mesta, a biće sve više Srba koji će da se vrate na zapuštena imanja svojih predaka kako bi obnovili poljoprivredna gazdinstva i pokrenuli sopstveni posao od kog će moći stabilno da žive i hrane svoje porodice. Kreće još veća ekspanzija izvoza prema Rusiji i ostalim zemljama BRIKS-a. Saturn je ušao u znak Jarca koji se prema genetskom horoskopu povezuje sa Srbijom. Doći će do poništavanja priznanja Kosova od strane brojnih zemalja koje su bile obmanute od 2007. pa na ovamo. Srbija će još snažnije da sarađuje sa Republikom Srpskom što se nikako neće svideti centralističkim vlastima u Sarajevu. U 2018. godini počeće postepeni rast nataliteta, ali još uvek nedovoljnim intenzitetom tako da će država napraviti odlične korake ka pomaganju svima koji budu želeli da prošire porodicu i Srbiji podare nove naraštaje. Sportisti će da ostvare fantastične rezultate, vidim medalje i nove dočeke uz veličanstvene proslave. Novak Đoković konačno izlazi iz preteškog ciklusa u kom se astrološki nalazio poslednje dve i po godine, tako da će se obnoviti na svim nivoima i zasijati starim sjajem. Imaće veliku pomoć moćnog pravoslavnog duhovnika koji će da mu pomogne da pronađe mir i nastavi sa nizanjem uspeha.

 

 

 

Šta će da bude sa Kosovom i Metohijom?

Horoskop je takav da se sprema velika zamka i podvala od strane EU i stranih centara moći koji će od marta do juna 2018. da vrše pritisak na Srbiju kako bi potpisala pravno obavezujući sporazum sa svojom južnom pokrajinom. Apelujem na sve one koji se pitaju na visokim funkcijama da ne stavljaju potpis na bilo kakve dokumente ili sporazume sa Kosovom jer bi se u tom slučaju nad srpskom državom nadvio crni oblak. Savet je da se što duže zadržava status kvo zato što se dešava velika geopolitička smena snaga u svetu što Srbiji svakako ide u prilog. Zbog toga su uznemireni neprijatelji teritorijalne celovitosti Srbije pa im se žuri da zaokruže i verifikuju otimanje srpske teritorije koju su okupirali. Narod mora da se oboži, složi i umnoži pa će Gospod da nam pomogne da vratimo ono što je vekovima naše. Vidim velike grupe Albanaca koji će da beže sa Kosova u potrazi za boljim životom. Mladi će masovno da odlaze, a ono što će dodatno da isprazni ovu teritoriju jesu maligna oboljenja o čijoj ekspanziji šiptari ne govore kako se ne bi digla velika panika. Srpske službe bezbednosti treba da obrate pažnju na strane uljeze koji će da obaveštajno deluju na jugu Srbije kao i na KiM, u Raškoj oblasti i Vojvodini. To su žarišne tačke preko kojih zapadni centri moći žele da destabilizuju Srbiju.

 

 

 

Kako će zvezde biti naklonjene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću?

Gospodin Vučić je rođenu znaku vodenih Riba sa podznakom u vodenom Raku i Mesecom u vazdušnoj i modernoj Vodoliji. Pred njim je solidna astrološka godina. Treba da pripazi na svoje zdravlje odnosno da se čuva gojaznosti, da češće ide na masaže zbog bolova u kičmi i kostima, a u 2018. godini savetujem da se više posveti porodici koja se po malo oseća zapostavljeno zbog njegove karijere i velikih obaveza. U godini pred nama predsednik Srbije biće dosta napet, nervozan, a u pojedinim situacijama i uspaničen, a na to nam ukazuje opozicija Meseca i Urana u njegovom godišnjem horoskopu. Ovo je aspekt ogromnih pritisaka i tenzije. Treba da izbegava naglo donošenje bilo kakvih odluka. Mnogo će da putuje po inostranstvu i uspeće da ugovori veoma važne poslove koji će Srbiji da donesu ogromne finansijske dobitke.

 

 

 

Prete li nam prirodne nepogode?

Sa ulaskom Saturna u znak Jarca i Urana u znak Bika možemo da budemo spokojni kada je reč o zemljotresima jer se neće desiti oni sa katastrofalnim posledicama, međutim biće stalnih i opasnih potresa u BiH, Albaniji, Makedoniji i Grčkojkoji će da se osete i u Srbiji. Posle ledene i veoma snežne zime, opasnost nam preti od poplava u proleće 2018. godine.

Šta će da se dešava u svetu?

Naredne tri godine biće pakleno teške za Ameriku koju će da pogode nazapamćene snežne padavine i poplave. Biće proglašena nacionalna katastrofa. Sledi krah na berzama, stezanje kaiša, velika depresija i sunovrat dolara, dok će istovremeno sve više jačati Rusija i Kina koje će postepeno da preuzimaju vladavinu svetom. Ljuljaće se Indija, Pakistan, Iran, Indonezija, Filipini, Japan i Čile dok su nemiri i razne revolucije moguće širom Nemačke, Španije i Italije. EU ulazi u period velike krize i svedočićemo njenom raspadu koji će da iznedri neki novi oblik unije evropskih država, ali to se neće dogoditi u 2018. godini već od 2019. pa na dalje. Rusija i njen predsednik biće stabilni uprkos stranim pokušajima da oslabe istoimenu zemlju i njenog prvog čoveka. Biće otkrivene brojne tajne Vatikana koje će da zaprepaste svet, mogući su razni skandali ali i česte seizmičke aktivnosti u Rimu i celoj Italiji. Milorad Dodik i njegovi koalicioni partneri pobediće na parlamentarnim izborima u Republici Srpskoj, dok će Bakir Izetbegović imati zdravstvenih problema i sledi mu politički pad. Nastaviće se ubrzano naseljavanje bogatih Arapa u BiH. Crna Gora i Makedonija biće suočene sa velikim unutrašnjim problemima od proleća, a ukoliko Makedonija promeni ime zbog članstva u NATO pašće krv u ovoj zemlji. Hrvatska ulazi u period ekonomskog haosa, nemira i nezadovoljstva građana. Kolinda Grabar Kitarović biće suočena sa zdravstvenim problemima. Umreće poznato lice sa hrvatske muzičke scene.

 

 

 

Srpska nacija biće iznenađena

Jedan crkveni velikodostojnik imaće ozbiljnih zdravstvenih problema koji će zahtevati bolničko lečenje. Srpska nacija biće iznenađena licem koje će Srbiju da predstavlja na izboru za pesmu Evrovizije. Uslediće nove pobune Srba zbog migranata i njihovog infiltriranja u srpsko društvo. Nezapamćen zimski kolaps na Pešteru i okolnim selima. Ugroženi će da budu usamljeni, stari i bolesni ljudi. 

(Kurir.rs/Marija Dejanović/Foto: Privatna arhiva )