SAZNAJTE KO JE VAŠA SRODNA DUŠA PREMA HOROSKOPU!


Ljubav ponekad deluje na misteriozne načine ili jednostavno – u skladu sa zvezdama. Određeni horoskopski znakovi kompatibilniji su s drugima i ako vas zanima kojeg bi znaka mogao biti vaš idealan partner, astrologija bi vam mogla dati odgovor.

Da bi vam pomogao u pronalaženju idealnog partnera, Pop Sugar je kontaktirao Athenu Perrakis, osnivačicu i izvršnu direktorku Sage Goddessa koja je objasnila da to što je neko istog znaka kao vi ne znači nužno da vam odgovara kao ličnost.

"U partnerima tražimo dopune, a ne kopije sebe. Intuitivno tražimo ljude koji mogu popuniti naše praznine ili biti yin našem yangu, premda prevelika razlika svakako stvara sukob", govori Athena.

Ovan

Najviše mu odgovaraju: Lav, Strelac.

Potreba Ovnova za avanturama najbolje će ih povezati s Lavovima i Strelcima, drugim vatrenim horoskopskim znakovima, koji razumeju vatreni temperament Ovnova. Vaga je, s druge strane, potpuno suprotan znak od Ovna, a i ostali vazdušni znaci koje karakteriše komunikativnost – frustriraju Ovna koji ne voli puno govoriti, već raditi. U vezama, Ovnovi se boje gubitka nezavisnosti.

Bik

Najviše mu odgovaraju: Devica, Jarac, Vaga.

Bik, koji je uvek otvoren za lepotu, dobar ukus i udobnost, najbolje će se slagati sa zemljanim znacima, Devicom i Jarcem, koji se takođe prepuštaju čulnom uživanju. Vaga i Bik, kojima vlada Venera, dobar su spoj za deljenje strasti prema umetnosti. Bikovi, koji se dosta oslanjaju na sebe, katkad se boje vezanja za nekoga.

Blizanci

Najviše im odgovaraju: Vaga, Vodolija i Lav.

Blizancima će jako odgovarati drugi vazdušni znaci – Vage i Vodolije, koji mogu ispratiti njihove intelektualne poduhvate i prepustiti se njihovoj ljubavi prema dobrom razgovoru. Blizanci se odlično slažu i sa Lavovima, ali ne i sa vodenim znacima – Ribama, Škorpijama i Rakovima, koji više žele ostvariti duboku fizičku i emotivnu vezu.

Rak

Najviše mu odgovaraju: Ribe, Rak, Škorpija.

Prema Rakovima se mora odnositi s velikim oprezom jer su jako osetljivi i najlakše ih je povrediti, a mnogi drugi znaci previše su grubi za nežnu dušu Raka. Rakovi se dobro uklapaju sa preostalim vodenim znacima, posebno sa maštovitim i ljubavlju ispunjenim Ribama koje se neće ustručavati zaplakati i saosećati s Rakom. Jarac, koji je suprotnost Raku, može mu pružiti podršku, sigurnost i oslonac, ali ne spada u partnere s puno empatije.

 

 

Lav

Najviše mu odgovaraju: Ovan, Strelac.

Lav uživa u pomisli kako ga svi vole, ali ne može se svako nositi s vatrenom prirodom Lava. Lavovi se dobro slažu sa Ovnovima i Strelcima, ostalim vatrenim znacima, koji su podjednako vatreni i neustrašivi, i ne ustručavaju se pružiti iskrenu povratnu informaciju koja je Lavovima potrebna. Lavovi istovremeno inspirišu sve druge, ali i uzimaju drugima previše energije. Partnerstvo dva Lava predstavlja stalnu borbu za "krunu".

Devica

Najviše im odgovaraju: Jarac, Bik.

Device ne tolerišu dramu i ljubav pokazuju postupcima. Njihova praktična priroda dobro se podudara sa znacima koji ne unose dramu, kao što su ostali zemljani znaci, Jarac i Bik. Oni traže partnere koji će raditi podjednako naporno, iako niko ne radi više od Device. Vatreni znaci mogu začiniti život Device, ali njihova nepredvidivost i manjak obraćanja pažnje na detalje mogu Devicu učiniti nervoznom.

Vaga

Najviše im odgovaraju: Blizanci, Vodolija

Vage se gotovo sa svima dobro slažu jer su izuzetno prilagodljive svim horoskopskim znacima. Ovaj društveni i intelektualni znak uživa u društvu brbljivih Blizanaca i inovativnih Vodolija. Vaga želi pametnog, staloženog i atraktivnog partnera, tako da znaci koji su emotivno nestabilni poput Raka i Škorpije predstavljaju rizik. Vatreni znaci – Ovan, Lav i Strelac su Vagama dobar izvor inspiracije. Vage imaju averziju prema konfliktima i boje se narušavanja mira.

Škorpija

Najviše im odgovaraju: Rak, Ribe, Jarac, Bik.

Škorpije nikada nisu zadovoljne površinskom slikom i uvek se trude da zagrebu ispod površine. Sa jakim seksualnim i emocionalnim nagonom, Škorpijama je potreban neko sa željom i izdržljivošću. Dobro se uklapaju sa vodenim znacima Rakovima i Ribama, koji razumeju njihovu posebnu vrstu ljubavi u kojoj se rađaju duboka osećanja. Škorpije su jako posvećene i verovatno bi se osećali izdato ako bi pored sebe imali poletne Blizance ili lutalice Strelčeve. Jarčevi i Bikovi mogu se pokazati kao fantastični ljubavnici.

 

 

Strelac

Najviše im odgovaraju: Ovan, Lav, Blizanci.

Strelčevi su lutalice. Vole slobodu i uvek se okreću prema sledećoj najboljoj stvari. Drugi vatreni znaci – Ovan i Lav, mogu ih ispratiti u toj potrazi, deleći sa njima zanos i strast za životom. Ne zaboravite – nisu svi koji lutaju ujedno i izgubljeni. Strelac ne može podneti partnera koji ga želi kontrolisati, promeniti ili popraviti kao što su Škorpija, Devica ili Jarac. Strelcu je potreban neko ko će sa njim istraživati i zabavljati se, poput Blizanaca i Ovna. Strelca je teško obuzdati, kako fizički, tako i mentalno.

Jarac

Najviše mu odgovaraju: Bik, Devica, Rak.

Jarac se dobro slaže sa svima koji život shvataju ozbiljno i žele napredovati. Bik je najbolji kandidat, ali Devica takođe inspiriše Jarca radnom etikom. Lav, s druge strane, inspiše Jarca kako bi preuzeo rizike, ali ga istovremeno i plaši. Rak i Jarac se dopunjuju jer dele tradicionalne poglede na romantiku i porodicu. Jarčevi, koji su vrlo odgovorni, ne trpe impulsivne Ovnove i egocentrične Lavove.

Vodolija

Najviše im odgovaraju: Vaga, Blizanci, Ovan, Strelac i Lav.

Vodolija ne trpi ograničenja ili zabrane, tako da najbolje funkcioniše s partnerima koji su otvorenog uma poput Vage i Blizanaca. Ovan i Strelac takođe mogu motivisati Vodoliju da ih prati u njihovim savršenim idejama. Vodeni znaci emotivno guše Vodoliju koji voli i određenu distancu kada je u pitanju intimnost.

Ribe 

Najviše im odgovaraju: Rak, Škorpija. 

Potreba Riba za emotivnom kompatibilnošću znači da će srodne duše pronaći u Raku ili Škorpiji, vodenim znacima koji razumeju njihove emocionalne potrebe i lako ih mogu ispuniti. Devica je suprotan karakter od Riba, i iako će zemljani znakovi osigurati stabilnost Ribama, takođe mogu napraviti da se osete usamljeno ili tužno zbog svoje nesposobnosti da izraze duboke emocije. Ribe su izuzetno osetljive na energiju oko sebe, a vatrene znakove - Ovnove, Lavove i Strelci vrlo teško mogu primiti.

Izvor: Index.hr