POČINJE DEJSTVO KVADRATA VENERE I SATURNA, EVO ŠTA NAM TO DONOSI!


Dobrodošli u rubriku "Astro alarm" u kojoj vas upozoravam na kvadratni aspekt Venere iz vazdušnog i kardinalnog znaka Vage sa Saturnom u kardinalnom i zemljanom Jarcu. Venera putuje sedmim, a Satrun desetim poljem prirodnog horoskopa. Egzaktan aspekt desiće se ove srede u 21:21 časova po srednjeevropskom vremenu, a osećaće se i tokom cele nedelje. Venera je planeta koju u astrološkoj simbolici vezujemo za ljubav, uživanja, novac, brak, lepotu, poljupce, radost, zagrljaje, hedonizam u svakom obliku, umetnost, dok je Saturn sve kontra od toga. Veneru astrolozi nazivaju benefikom, a Saturna malefikom, Saturn se u astro simbolici odnosi na restrikciju, tugu, strah, patnju, bol, depresiju, očaj, prepreku, otežanje, iskušenje, učenje kroz mučenje ali i veliko sazrevanje nakon što proces patnje doživi svoj epilog.

 

 

 

Dani pred nama biće obojeni negativnim vibracijama i nije važno da li imate neki poseban razlog za brigu ili tugovanje, primetićete kako se smorenost, utučenost uvlači u vas kao kornjača koja se sakriva u svoj oklop. Budite sigurni da će brzo da prođu negativne emocije koje mogu da vas preplave ovog pa i narednih dana. Mnogi od vas, a posebno Ovnovi, Jarčevi, Rakovi i Vage imaće problema sa finansijama, ljubavnim segmentom života, a nisu isključene ni neprijatnosti preko posla. 

 

 

I vremenske prilike neće nam ići na ruku pa će se tako brzo smenjivati sunce, kiša i mračni oblaci koji kao da i sami žele da budu jedna vrsta nebeskog začina ovim danima patnje, bola, sekiracije zbog finansija, nedostatka ljubavi, topline, poljubaca, zagrljaja i uživanja svake vrste. Slušaće se tužne i stare pesme poput one čuvene od Crvene Jabuke "Tuga, ti i ja" ali i mnogi drugi hitovi koji bude uspomene, izazivaju suze i u konačnici donose emocionalno olakšanje. 

 

 

Ovo nije povoljno vreme za rešavanje važnih bračnih, novčanih ili poslovnih problema. Čuvajte se sukoba na poslu posebno preko starijih lica  ali i preko lepih i po malo opasnih žena. Sada je vreme da se povučete u čudesni svet tihovanja, da prokopate po dubini svoje duše, da napravite presek događaja i odlučite šta ćete i kako dalje. Ovo je i aspekt mučenja pa će nažalost mnoge žene biti izložene nasilju kako u braku tako i mobingu preko posla. Važno je da ne potiskujete emocije niti da krijete ako ste žrtva bilo kakve vrste mučenja od strane psihičkih bolesnika koji vas okružuju. Nasilnike prijavite nadležnim organima i oduprite se talasu patnje koji vam onemogućava zdravo življenje. Budite hrabri i prijavite svakog ko vas uznemirava, muči, zlostavlja ili vam na razne načine zagorčava život. 

 

 

Čoveku je nekada potrebno da tuguje, plače i bude izolovan u carstvu samoće kako bi jasnije spoznao sebe ali i život koji živi, te doneo odluke o promeni koja može da bude bolna, ali osvešćujuća s ciljem da se oslobodi okova i negativne energije koja ometa njegovo koračanje na stazi života. Budite jaki i znajte da je svaki pad prilika za novi čudesni let. I ovo će proći…

Astrolog Velimir Remić