KAKVU ČAROLIJU DONOSI TRANZITNA VENERA U VODOLIJI?


Ova Venera nije toliko emotivna jer je zbog prisustva Vodolije vođena duhom avanture i slobode! Ipak neki znakovi će biti na ozbiljno testu ljubavi! Saznajte šta nam horoskop predviđa do 26. marta 2019. godine...

Venera, planeta ljubavi, odnosa i novca od 1. do 26. marta kreće se znakom Vodolije.  Sigurno je da će naši ljubavni interesi i potrebe tokom ovog perioda biti obojeni energijom tog fiksnog znaka. Venera u Vodoliji traži slobodu, nešto nedoživljeno, posebno, originalno autentično.

Divimo se onima koji se ne stide pokazati sebe, pa i one delove njih samih koji nisu na visini zadatka. Tokom njenog tranzita privlače nas osobe koje se usude da budu svoje, drugačije, koje ne slede pravila i norme.

Nekonvencionalnost, nepristranost i nezavisnost su čarobno privlačne osobine. Lakše eksperimentišemo u odnosima, slobodnije se puštamo u nepoznato. Ljubavi se mogu rađati iz prijateljstva ili putem prijatelja. Biti i prijatelj i ljubavnik – važnije je nego ikada!

Važno je omogućiti partneru dovoljno slobode, kao što je važno to isto dopustiti i sebi. Možemo li voleti, a biti slobodni od očekivanja? Ljubomora, gušenje prevelikim zahtevima,  ograničavanje, posesivnost mogu dovesti do krize u odnosu. Privlačnost se rađa neočekivano, kao eletrični spoj. Poput bljeska munje postajemo zaslepljeni nečijom privlačnošću. Okolnosti u ljubavnom životu sada možemo pogledati sa distance, ovo nije preterano emotivna Venera.

 

 

Tokom njenog tranzita možemo bolje upoznati one delove sebe koji su toliko posebni, toliko naši. Sada možemo povezati svoje misli i osećanja, ujediniti ih na mestu sa kojeg u akciju krećemo fokusirano, jasno i uravnoteženo. Venerin hod ovim idealističnim znakom potrajaće ceo mart, ali njene karakteristike kao što su revolucionarni duh, slobodoljubivost, originalnost, biće s vremena na vreme pritisnute uticajem Marsa iz znaka Bika.

Mars utelovljuje mušku energiju, Venera žensku, a kad se ta dve planete nađu u sukobu, kao što će to biti u martu, često dolazi do ljubavnih raskida, nevere, ljubomore, borbe za moć u odnosu, pa i nezadovoljstva seksualnim životom u braku ili vezi.

Zato je dobro videti šta nas to ometa da bismo bili srećniji udvoje? Kako sprečiti niske nagone da ovladaju nama i naruše ljubavni sklad, naročito u danima oko 20. marta kada će te dve planete biti u direktnom sukobu?

Problemi se mogu javiti zbog novca, prijatelja, posesivnosti, nespremnosti na kompromis, različitih pogleda na to kako ostvariti neke planove. Ali sve se to može prevladati ako spustite loptu, odustanete od principijelnosti (čitaj ega) koja vam šteti i pokušate se naći na pola puta sa osobom do koje vam je stalo.

Ovaj tranzit biće najintenzivniji za pripadnike fiksnih znakova, Bika, Vodoliju, Lava i Škorpiju, kao i za one koji imaju podznak, Veneru ili Mars u ovim znakovima.

Astrolog: Julijana Oremović