ŠTA SVAKOM PODZNAKU DONOSI DIREKTIVNO KRETANJE VENERE?


Planeta ljubavi, seksa, erotike, umetnosti, braka, javnosti, poljubaca, poklona, uživanja, slatkiša kao i pesme i radosti Venera završila je svoje retrogradno kretanje 16. novembra 2018. godine. Venera je vladar Bika i Vage odnosno druge i sedme kuće prirodnog horoskopa. Unazad se prividno kretala kroz znak Škorpije, a potom i vazdušne Vage. Na svom putovanju kroz osmo polje Škorpije imali smo priliku da se suočimo sa bolnim iskušenjima kroz polje ljubavi, braka ali i finansija, dok se stanje delimično normalizovalo sa njenim povratkom u sedmo polje Vage. Međutim, retrogradnost uvek daje sliku usporenosti, čekanja, stagniranja i odslikava period duboke introspekcije i vraćanja na nešto staro ili na kopanje po prošlosti. Mnogi su preispitivali svoje akcije odnosno postupke u raznim oblastima života, a šta će svakom podznaku da donese direktivno kretanje Venere najpre kroz Vagu a potom i Škorpiju, pročitajte u redovima koji slede.

 

PODZNAK OVAN

Konačno predah od muka i problema kroz polje partnerskih odnosa – braka, ali i kroz polje ljubavi i sudskih sporova. Ukoliko ste imali trzavice sa voljenom osobom ili iskušenje koje vas je moglo dovesti do razvoda, dajte šansu dijalogu i pomirenju u danima koji dolaze. Do 02.12. bavite se pitanjima odnosa u vezi/braku i rešavanju važnih problema koji se tiču sudskih sporova ili vašeg predstavljanja u javnosti. Decembar donosi povećane troškove pa budite oprezni s finansijama.

 

 

 

PODZNAK BIK

Iako su vas saradnici ili nadređeni doveli do ivice nervnog sloma u proteklom periodu, sada će polako početi da se odmotava klupko i biće vam mnogo lakša situacija na poslu ali i u polju ljubavi. Diektivno kretanje Venere kroz vašu šestu kuću označava period kada će se stvari pokrenuti napred i kada će nezaposleni dobiti priliku da se dokažu kroz polje posla, a oni koji već rade, neće imati blokade i teškoće koje su do sada bile prisutne. I zdravlje će se stabilizovati, ali čuvajte se upale grla i izbegavajte hladna i gazirana pića.

 

 

 

PODZNAK BLIZANCI

Ljubavni jadi su vas opterećivali u proteklom periodu, tako da je došlo vreme da se razjasne sve nejasnoće u polju ljubavnih veza i avantura. Neki od vas obnoviće vezu sa osobom od koje su se udaljili tako što će dati šansu za pomirenje, dok će oni slobodni na mestima gde je dobar provod upoznati zanimljivu osobu za vezu. Ako se bavite sportom ili nekim vidom kreativnom stvaralaštva, očekujte uspeh u danima koji dolaze, a posebno do 02.12.2018. godine. Tokom decembra pripazite se ljubomornih koleginica na poslu. Čuvajte urogenitalni trakt jer su naglašene upale i prehlade.

 

 

 

PODZNAK RAK

Period koji ostavljate za sobom bio je obeležen nemirom i neslogom unutar porodice. Ukućani su bili naelektrisani i tražili su i najmanji razlog za svađu sa vama, ali konačno je i tim neprijatnostima došao kraj. Sada energiju usmerite ka renoviranju i sređivanju porodičnog gnezda. Izbacite sve što je staro i dotrajalo. Kupite neke nove detalje za kuću, pa makar i neke sitnice i primetićete kako će vam energetski prijati takva promena. Ako planirate selidbu, kupovinu ili prodaju nekretnine, krenite u realizaciju posle 06. decembra. Dvanaesti mesec donosi vam mnogo zanimljivih susreta i prilika za uživanje u ljubavnom i seksualnom segmentu života. Očekujte poklone od vama dragih ljudi.

 

 

 

PODZNAK LAV

Vi nikako niste mogli da pronađete zajednički jezik kako sa ljudima iz porodice, tako ni sa saradnicima preko polja posla. Nemojte druge da orkivljujete i da govorite kako su vas iznervirali i doprineli tome da budete drski, ljuti i da se u komunikaciji ponašate neprimereno. Prihvatite ovaj period kao prolaznu fazu koja je bila burna. Direktivna Venera ukazuje na smirivanje tenzije i popravljanje odnosa sa svima sa kojima ste imali nesuglasice. Spremite za uživanje u kratkim putovanjima. Tokom decembra pripazite na odvodne cevi u kupatilu i kuhinji pa ih preventivno prekontrolišite.

 

 

 

PODZNAK DEVICA

Vi ste imali blokade odnosno probleme sa finansijama u vreme retrogadnosti Venere. Njeno direktivno kretanje odslikava nestajanje barijera u polju finansija, pa ćete konačno moći da lakše dišete i da sve obaveze izmirite na vreme. Ako vam duguju novac, budite istrajni i tražite da vam vrate u periodu do 02. decembra, a ako vi dugujete drugima pare, dajte sve od sebe da ispoštujete ljude koji su vam izašli u susret.  Tokom dvanaestog meseca možete da očekujete ljubav i seks na kratkom putovanju kao i uživanje u razmeni nežnosti u toplini vašeg ili partnerovog četvorotočkaša. Izbegavajte brzu važnju i obavezno vežite pojas.

 

 

 

PODZNAK VAGA

Vama ništa nije bilo jasno. Vodili ste bitku sa sobom i opet niste pobedili. Zvezde pokazuju da ste digli ruke od isterivanja pravde i dokazivanja drugima da su činili pogrešne poteze u proteklom periodu. Jasno je da vas je stigao umor i da ste bili usporeni i blokirani na putu do progresa, ali i to će da se promeni sa direktnim kretanjem Venere kroz vaš podznak Vage. Vreme je da promenite nešto na sebi ali i da se izmirite sa svima sa kojima ste imali nesuglasice u danima koji su iza nas. Počnite da se zdravije hranite i izbacite slatkiše iz svakodnevnog jelovnika. Tokom decembra očekujte poslovne i finansijske uspehe i novac koji će tajnim ili čudnim kanalima da dolazi do vas. Klonite se lica koji imaju kriminalni dosije ili se druže sa opasnim tipovima.

 

 

 

PODZNAK ŠKORPIJA

Podsvesna nervoza, košmari, nesanica, povratak starih ljubavi i strahova obeleželi su protekli period koji vam je doneo dosta umora i iscrpljenosti. Prestanite da vraćate film unazad ili da ponovo otvarate vrate svoje duše onima koji su vas povredili ili duboko ranili. Naučite lekciju i krenite napred. Od decembra meseca moći ćete nastaviti putovanje ka uspesima u polju posla i finansija jer će Bog da skloni sa vašeg puta neprijatelje koji su bili veoma aktivni u danima koji su iza nas. Izbegavajte tajne veze i avanture posebno sa zauzetim licima jer je to veliki greh, a može da vam proizvede skandalozne scene.

 

 

 

 

PODZNAK STRELAC

Direktivno kretanje planete Venere odvijaće se kroz vaše jedanaesto ali i dvanaesto polje horoskopa. To znači da su pred vama dani u kojima ćete akcenat staviti na polje prijatelja preko kojih možete da upoznate zanimljive osobe za vezu ili eventualni zajednički život. Takođe, ovo može da bude i period u kom će se iz prijateljstva roditi ljubav. Naglašene su vam tajne veze kao i avanture, ali vodite računa sa kim ćete imati seks kako posle ne biste platili skupu cenu svog intimnog uživanja. Čuvajte se koristoljubivih lica koja će pokušavati da pridobiju nešto za sebe preko vašeg imena i vaših uticajnih kontakata.

 

 

 

PODZNAK JARAC

Neki od vas imali su probleme u porodici, a posebno sa jednim roditeljem, kao i na poslu jer su bile na snazi opstrukcije i sve se radilo iz više pokušaja ili sa određenom mukom i čekanjem. Sada će se sve polako promeniti na bolje i vreme je da i vi osetite dobre vibracije, sreću i radost. Pratite znakove na putu odnosno ko će vam se to preko polja posla udvarati u periodu do 02.12. Naredni mesec i direktno kretanje Venere kroz znak Škorpije doneće vam uspeh u karijeri i divna druženja sa prijateljima. Moguć je dobitak poklona.

 

 

PODZNAK VODOLIJA

Vreme je da krenete na putovanje ali i u obilazak destinacija i ličnosti koje dugo niste videli. Retrogradna Venera ukazuje da ste imali blokadu u polju putovanja u inostranstvo, ali i da je bilo dosta nerazumevanja sa ljudima koji žive daleko od vas. Uspostavite saradnju sa strancima ili onima koji su stranog porekla, a žive i rade u vašoj zemlji. Moguća je ljubav na putu ili prolazna avantura. Ako učite ili treba da polažete stručne ispite ili da privedet kraju školovanje, ovaj period vam je naklonjen za takve aktivnosti. Budite oprezni u saobaraćaju i pružite ruku pomirenja onima sa kojima ste se posvađali u proteklom periodu. Stižu vam divne poslovne mogućnosti i napredak u karijeri.

 

 

 

PODZNAK RIBE

Mučna faza sa retrogradnim kretanjem planete Venere kroz vaše osmo astrološko polje konačno se zvaršila, ali to ne znači da ne treba da se suočiti sa problemima koje ste svesno izbegavali da rešite. Zaista je došlo vreme da sebe pogledate u ogledalo i da se uhvatite u koštac sa problemima koje ste gurnuli pod tepih. U očima drugih upamćeni ste kao osoba koja laže ili ne govori istinu, a priznaćete da je i vama savest proradila nakon što su se kockice složile i kada ste shvatili da vam je izebgavanje istine donelo isključivo unutrašnji nemir i probleme sa spavanjem. Pare koje dugujete vratite kako umete i znate jer možete upasti u još veće probleme. Tokom decembra otvoriće vam se put ka inostranstvu pa eto vam šanse da nađete posao i zaradite veće pare i izmirite dugovanja koja imate. Neki od vas će prilikom odlaska preko granice upoznati zanimljivu osobu za vezu i intimna druženja. Češće provetravajte prostorije u kojima boravite i pijte dovoljno vode.

Autor: Velimir Remić, pisac i astrolog