KAKO SE OVAN SLAŽE SA DRUGIM ZNAKOVIMA ZODIJAKA?


OVAN I OVAN - Ovo je moćna ljubavno erotska kombinacija, jer su oni kao dve tempirane bombe koje samo čekaju da se aktiviraju i eksplodiraju u fantastičnom vatrometu. Stvoreni su da planu od želje jedno za drugim i da se kao neka vatrena lopta iscrpe u divljoj telesnoj ljubavi. Ipak, početno oduševljenje može brzo da splasne ako ih ne vezuju zajednički ciljevi i duhovni interesi.

OVAN I BIK– Vatra Ovna moraće da gori dosta dugo kako bi zagrejala Bika ali kada se to najzad dogodi, toplota će dugo da traje. Iako između ova dva znaka postoje velike razlike, one ipak nisu nepremostive kao što to na prvi pogled može delovati. Bik je pomalo usporen i pre svega voli prijatan život bez mnogo uzbuđenja i jurnjave. Ostaje nada da to neće obeshrabriti dinamičnog i nestrpljivog Ovna ili još gore, da ga neće navesti na neke agresivnije poteze.

 

OVAN I BLIZANCI– Brzo se „nanjuše“ i uleću u vezu bez mnogo razmišljanja. Blizanci su šarmantni, pričljivi i pristupačni pa imaju sve preduslove da na brzinu srede energičnog i seksom „nabijenog“ Ovna. A on ne voli monotone, ozbiljne i dosadne porodične tipove već upravo duhovite i na avanturu spremne Blizance. Iako Ovnovi vole da dominiraju, Blizanci su dovoljno lukavi i fleksibilni da ne upadnu u tu zamku.

 

OVAN I RAK– Ova je teška i izazovna kombinacija za oboje. Rakovi uglavnom žive uvučeni u svoju ljušturu, svojevrsnu odbrambenu školjku iz koje plašljivo proviruju u spoljašnji svet. Ovan je, međutim, mnogo otvoreniji i ako mu se dopadne osoba u znaku Raka, preduzeće žustre korake da je brzo osvoji. Međutim, ukoliko je Ovan previše nasrtljiv, Rak će se u strahu verovatno povući. Neslaganje u seksu takođe može da predstavlja problem.

 

OVAN I LAV– Oboje su vreli, nezavisni i strastveni, pa kao magnet privlače jedno drugo. Lav se ponaša viteški i plemenito, a Ovan mu uzvraća toplom i sadržajnom ljubavlju. Jedina opasnost u vezi između ova dva vatrena znaka krije se u preteranoj aroganciji i sujeti Lava koji zahteva pažnju i očekuje počasti. Međutim, Ovan na tako nešto nerado pristaje pa i sam može da se postavi pomalo „tvrdo“ prema Lavu. Ipak, uz malo manevrisanja, svi eventualni problemi u ovoj vezi mogu da budu rešeni.

 

OVAN I DEVICA– Teško je i poverovati da će se ovako različite osobe uopšte sresti, a kamoli započeti vezu i održati je. Treba pretpostaviti da Ovan neće biti dovoljno pronicljiv da shvati sve vrednosti i prednosti koje nudi život s pomalo povučenom i skromnom, ali organizovanom i racionalnom Devicom. Tipične osobine Ovna, srdačnost, naglost i tvrdoglavost, neće biti dovoljni aduti za Devicu da ostane u ovakvoj vezi.

 

OVAN I VAGA– Između ova dva znaka odmah nastaje snažan erotski naboj. Dinamični, nesputani Ovan naći će u elegantnoj, privlačnoj Vagi idealnog partnera. Iako Vage vole miran i skladan društveni život, ipak ne mogu da odole Ovnovoj iskonskoj seksualnosti. Vagi čak neće smetati ni nestrpljiv i nimalo diplomatski nastup Ovna. Uprkos povremenom ljuljanju, ova veza može da ostane na nogama.

 

OVAN I ŠKORPIJA– Osnovni preduslov da ovo dvoje uspostave koliko toliko miroljubiv odnos je da oboje razviju njima nesvojstvenu toleranciju. Natprosečna seksualna privlačnost, naravno, postoji i oni mogu doživeti vrlo uzbudljive trenutke na „erotskom borilištu“. Ali, kada dođe do donošenja odluka, oboje će imati potrebu da makar šale radi prkose jedno drugom. Zato ova veza teško može da uspe na duže staze.

 

OVAN I STRELAC– Oboje upravo obožavaju avanturu i dele optimistički pogled na život. Njihovseksualni život uspešan je i zanimljiv, ali problem je u tome što veći značaj pridaju strasti, nego ljubavi i odanosti. Jedno drugome nude potpunu slobodu u svakom pogledu, iako uživaju dok su zajedno, ne špijuniraju partnera i ne dosađuju mu ako čuju da provodi slobodno vreme u tuđem društvu.

 

OVAN I JARAC– Kod ovo dvoje početna privlačnost obično ne daje prave rezultate. I jedan i drugi znak voli da dominira, s tim što Ovan pre počne da prigovara. Ovan je uopšte brži u ispoljavanju osećanja, pa se prvi zapali i prvi zasiti sporog i temeljnog Jarca čiju strast nije tako lako „iskopati“ ispod debelih snežnih nanosa. Ipak, mogu dobro da funkcionišu, ukoliko im pođe za rukom da kontrolišu tvrdoglavost i nametanje svoje volje.

 

OVAN I VODOLIJA– Kada se ovo dvoje sretnu, mogu da sevaju munje i odjekuju gromovi. Ovan je biće iskonskih nagona, i kada nešto želi, želi to bez odlaganja. Vodolija takođe brzo reaguje na erotske impulse, pa će lako uspostaviti kontakt sa Ovnom. Brzo će se dogovoriti o svemu. Ako Ovan u početku bude odbijen, ne treba da se obeshrabri jer Vodolija ionako menja mišljenja iz dana u dan. Ova veza može da donese sreću i jednom i drugom znaku.

 

OVAN I RIBE– Ovan je nagao, otvoren, odlučan i direktan a ćudljiva i povučena Riba njegova je sušta suprotnost. Ovan prvi stupa u akciju i može poverovati da Riba pristaje na sve što on traži već samim tim što se dovoljno odlučno ne protivi. Ipak, nije tako. To naravno ne znači da je kvalitetan odnos između ova dva znaka nemoguć, ali oboje moraju da naprave neke ustupke a Ovan pre svega mora da obuzda svoj siloviti nastup.

 

Autor: Marina J.Milošević

(Novosti.rs)