KAKO SE HOROSKOPSKI ZNACI BORE SA DEPRESIJOM?


Najpodložniji „crnim“ raspoloženjima su predstavnici zimskog znaka Jarca, kojima vlada mračni, strogi Saturn. Ribe i Rakovi takođe često znaju da se predaju depresivnim raspoloženjima, dok su njihova suprotnost Strelci i Lavovi kojima je pojam depresije, u većini slučajeva, stran.

OVAN

Uvek ste aktivni, borbeni i puni energije pa ste zato često na granici iscrpljenosti čime sebe dovodite u opasnost da potrošite i poslednje atome fizičke i duhovne snage. Ali kada očekivani uspeh izostane, osećate se prazno i tada možete da budete podložni depresivnim raspoloženjima. Mnogo više nego drugima, vama su potrebni trenuci tišine u kojima možete da zaboravite na svakodnevicu. I vašem partneru treba da pokažete da se iza vaše maske prezaposlenosti i prezauzetosti, krije nežna i ranjiva duša. Pokušajte da se prepustite emocijama i događajima, bez straha da će vas okolina zbog toga smatrati slabićem.

 

BIK

Više nego kod drugih znakova, vaš unutrašnji mir zavisi od vašeg okruženja, naročito od ponašanja vašeg partnera i porodice. Iako u suštini ne naginjete depresiji, baš zato i ne umete da izađete na kraj sa lošim trenucima i danima. A kada oni naiđu, vaša domaćinska priroda traži sigurnost što nikako ne znači da treba da dopustite da vaša sreća uvek zavisi od drugih. Kada ste tužni i skloni „crnim“ mislima, najbolji način da uspostavite unutrašnju ravnotežu je da budete u dodiru s prirodom. Šetajte, udišite miris trave, drveća, cveća, uživajte posmatrajući ptice i životinje...i odmah ćete se bolje osećati.

 

 

 

BLIZANCI

Stalno ste u nekoj užurbanoj potrazi za sopstvenom srećom, a najčešće se dešava da ste upravo prošli pored nje. Kada shvatite da ste ostali praznih ruku, obuzima vas razočaranje i tada niko ne može da vas razuveri kako su svi vaši napori bili uzaludni. U takvim trenucima samo treba da počnete da se bavite nečim potpuno novim što do tada niste probali ni radili jer za to kao ni za sreću nikada nije kasno. Dovoljno je da obratite više pažnje na nekoga kome možete da pomognete ili bespomoćnu životinju kojoj je takođe neophodna vaša pažnja. Bolje ćete se osećati, a sreća će ponovo brže nego što mislite, zakucati na vaša vrata.

 

RAK

Zbog vaše potrebe da uvek brinete o drugima i rešavate njihove probleme, potiskujete sopstvene želje i potrebe. Neko vreme to vam neće smetati, ali pre ili kasnije shvatićete da ne možete pomoći baš svim osobama iz vaše okoline. I to saznanje kod vas može da izazove osećaj duboke potištenosti. Zato što pre objasnite i sebi i partneru i deci, da i vi imate svoj život, i da isto tako želite da imate sat, dan ili nedelju - samo za sebe. I nemojte svaku brigu potiskivati duboko u sebe, već se slobodno izjadajte. Prošetajte, ako možete pored neke reke, jezera, mora jer voda lekovito deluje na vas.

 

 

 

LAV

Navikli ste da sijate i blistate, uvek bar malo iznad drugih, pa zato očekujete i da svi brinu o vama. A kada to jednom izostane, nemojte da okrivljujete ni partnera ni kolege, a ni sudbinu. Iako vam poslovni uspeh, neko vreme, može pomoći da prebrodite ili prebolite teške situacije, on je ipak samo zamena za pravu sreću. Zato vas još više pogađa ako i taj uspeh izostane. Potrebna vam je emotivna veza sa nekim ko vas voli upravo takvog kakvi jeste. Ako prolazite kroz depresivnu fazu, bavite se sportom, rekreacijom ali tako da se fizički zaista osetite „potrošenim“. Izađite na sunce, jer ono je vaš eliksir života.

 

DEVICA

Važite za objektivnu, realnu, mudru i praktičnu osobu, pa mnogi misle da lako podnosite životne udarce, jer ne dozvoljavate da vas obuzmu osećanja. Međutim, istina je ipak potpuno drugačija jer su predstavnici vašeg znaka često skloni depresiji. Možda i zbog toga što vam često nedostaje ona tako neophodna bezbrižnost, zbog koje biste sebi dopustili i pokoju grešku... Pre svega, treba da shvatite da niko nije savršen, pa ni Devica. U trenucima potištenosti, ne pomažu vam mnogo ni razmišljanja ni razgovori, već rad u bašti ili iscrpljujući fizički rad.

 

 

 

VAGA

Vaš glavni problem je večita želja za harmonijom, ali život nas tera na borbu, samopotvrđivanje, a time i sukobe mišljenja. Pošto izbegavate konflikte, kod vas se vrlo brzo mogu razviti razni kompleksi kojih ćete se kasnije teško osloboditi. A u takvim situacijama obuzima vas rezignacija, pa se osećate neshvaćeno, zloupotrebljeno, loše tretirano.. jedino niste svesni toga da ste za sve najčešće sami krivi. Zato morate da naučite da jasno i glasno iznesete svoje mišljenje jer ćete se samo tako osećati bolje. I sve bolje. Muzika je pravi lek za vašu dušu.

 

ŠKORPIJA

Vi najbolje umete da "baratate" sa depresijama jer ste i tu crnu stranu života odavno ugradili u sebe. Potajno čak uživate u svojoj teškoj naravi a i melanholija vas ponekad neodoljivo privlači. Vama i nije potreban savet, ali ljudima iz vaše okoline svakako jeste. Zato nemojte da ih vučete u svoje mračne dubine sa kojima ćete vi uspeti da se izborite ali ne i oni. Iako ne podnosite površne ljude, to ne znači da treba da sudite onima koji nisu kao vi. Mnogo je bolje da se od svih naizgled beznadežnih situacija branite svojim dobro poznatim smislom za humor.

 

 

 

STRELAC

Predstavnici vašeg znaka, deca Jupitera, poznati su kao večiti optimisti ali vam upravo zato nedostaje dar za prevazilaženje teških raspoloženja i beznadežnih situacija. U njima se možete naći onda kada vam preti neka opasnost ili poslovni neuspeh. A tada postajete nepoverljivi prema svima pa i prema sebi. Iako vam depresije uglavnom nisu poznate, kada vas jednom obuzmu, znaju da budu vrlo teške. Međutim, ne treba da dozvolite da vas pobede, već morate da povratite veru u sebe. Pri tom, ne očekujte da će vas samo materijalni dobici usrećiti jer postoji i nešto mnogo vrednije - unutrašnje zadovoljstvo.

 

JARAC

Vaša saturnovska narav sve vidi crno a posebno je sumnjičava prema sreći. Iz nekih samo vama poznatih razloga, uvereni ste da možete da predosetite loše događaje i uopšte vam nije lako da se oslobodite „crnih“ misli. Međutim kada se nađete u nekoj naizgled bezizlaznoj situaciji, jači ste od svih. Ne smetaju vam toliko stvarni koliko oni mali svakodnevni problemi. Zato bi trebalo da se što više krećete, družite i pokušate da budete opušteniji. Pošto ne možete da menjate ljude oko sebe, prihvatite ih onakvima kakvi jesu... I sve će doći na svoje mesto. Samo budite strpljivi.

 

 

 

VODOLIJA

Vaš vladalac Uran stalno vas "gura" napred i neprestano podstiče da nešto menjate u svom životu. Ponekad i da ga preokrenete naglavačke. Vaš životni motor neprestano je u pogonu ali tako će se pre vremena i istrošiti. A kada do toga dođe, iscrpljeni ste i nezadovoljni pa vas samo jedan mali korak deli od potištenosti, utučenosti pa i depresije. Zato predstavnici vašeg znaka često ne znaju kako da nađu izlaz iz takvih problema. Potrebni su vam dugi trenuci odmora u kojima ćete moći potpuno da se isključite, ali izbegavajte totalnu izolaciju. Recept za vas je druženje sa osobama koje se međusobno dobro slažu i koje su spremne da se posvete i tuđim problemima.

 

RIBE

Vašim životom najviše upravljaju vaše emocije. Simpatije i antipatije prema osobama iz vašeg okruženja utiču na vaše odluke više nego kod bilo kog drugog znaka. Ali tako sami sebi otežavate život. Iako možda više nego drugi osećate ljubav, nežnost i prijateljstvo, još više vas pogađa nepravda. Tada vam je teško i da oprostite i da zaboravite. Sami sebe opterećujete negativnim osećanjima da pod njihovim pritiskom, ponekad ne možete normalno ni da dišete. Tada ste ljuti na ceo svet, kolege, prijatelje, komšije, što vodi ka depresiji. Pokušajte da svesno oprostite ljudima koji su vam učinili nešto "neoprostivo". I tako sve dok sebe ne ubedite da nikome ništa ne zamerate. Nikome, pa čak ni neprijatelju.

 

Izvor: Novosti