ŠTA MOŽEMO DA OČEKUJEMO OD POMRAČENJA SUNCA 11.08.2018. GODINE?


Za vreme mladog Meseca 11. avgusta 2018. godine desiće se delimično pomračenje Sunca na osamnaestom stepenu Lava. Ovo pomračenje će uglavnom da bude pod uticajem konjunkcije koju će praviti sa retrogradnim Merkurom u znaku Lava. Fokus ovog pomračenja biće na razmatranju novih planova, raspravama i diskusijama o mnogim životnim temama posebno onim u vezi sa ljubavnim segmentom, avanturama, provodu, deci i sportu.

Moguća su neslaganja pa se čuvajte egoističnog ponašanja. Biće mnogo političkih prepucavanja, priča o feminizmu, a mogući su međunarodni sukobi i diplomatski skandali. Pomračenje Sunca je poput redovnog mladog Meseca, kada se Mesec nađe između Sunca i Zemlje. Međutim, solarna eklipsa je moćnija jer Mesec zatamnjuje Sunce. Kako je ovo samo delimično pomračenje, onda to znači da će većina Sunca i dalje biti vidljiva.

Mlad Mesec predstavlja kraj jednog i početak novog ciklusa. Najsnažniji i najvažniji aspekt u astrologiji jeste Sunce konjunkcija Mesec. To znači da su sve mogućnosti pred vama i da možete početi sa pravljenjem planova za budućnost. Vreme je da preispitate stare navike, te da pronađete nove načine kako biste napredovali. Mlad Mesec je idealno vreme za novi početak, pa napišite na papiru svoje nove ciljeve i snove. Najbolje vreme da to uradite je do sledećeg punog Meseca koje će da bude 26.08.2018. Uticaj mladog Meseca traje oko četiri sedmice, dok će se efekat pomračenja osećati narednih šest meseci.

Pomračenje će da bude vidljivo na severu Severne Amerike, na Grenlandu, u severnoj Evropi kao  u severoistočnoj Aziji.

solar eclipse august 2018 map 800x368

 

 

Od najvažnijih aspekata koji će se desiti na dan pomračenja izdvajamo:

Planeta Merkur biće u konjunkciji sa pomračenim Suncem, pa će to da ojača vašu kreativnost, radoznalost, mnogo ćete se preispitivati, što bi moglo da iskomplikuje pregovore i odluke. Moguće su uzburkane misli, otežana komunikacija, problemi na putovanjima i sa elektronskim uređajima. Pripazite šta i kome govorite i poveravate, nemojte da reagujete ishitreno. Retrogradni Merkur oslikava razdražljivost, nervozu, pa ako se tako budete osećali odvojite malo vremena za sebe, smirite svoje misli i boravite na svežem vazduhu.

Pomračeno Sunce biće u kvadrat sa Jupiterom u Škorpiji, što može imati različite posledice na vas. Sa jedne strane bićete puni samopouzdanja, ponosa, sreće i optimizma, ali sa druge su moguća razna preterivanja, hvalisanje, inaćenje i ljubomora praćena posesivnošću. Usmerite energiju i snagu na ispunjavanje jednog zadatka, a ne više njih istovremeno. Budite oprezni sa novcem. Povedite računa o prejedanju, preteranoj konzumaciji alkohola. Zabavite se ali ne preterujte ni u čemu.

Merkur kvadrat Jupiter može da dovede do sukoba u mišljenju, raspravama o lažnim vestima i spinovanju medija. Ovaj aspekt daje optimizam, ali i tendenciju da preuveličavate i preterujete. Nedostatak koncentracije i nemogućnost da se fokusirate mogao bi da dovede do grešaka u poslu pa budite oprezni. Ne obećavajte ono što ne možete da ispunite. Na globalu biće problema sa državnicima, političarima, javnim ličnostima. moguće su vremenske nepogode, posebno su aspektovani požari.

Pomračenje će da se desi na 18 tzv. đavoljem stepenu pa pojačajte molitve, idite u crkve i manastire, kadite se tamjanom i čitajte molitve i obavezno psaltir. Pijte dovoljno vode i izbegavajte teške fizičke poslove u najtoplijem delu dana. Klonite se mesta na kojima se svira muzika uživo jer delimično pomračenje može da proizvede obračune među opasnim likovima koji će da se zateknu u ugostisteljskim objektima u kojima će da bude incidenata. Naglašeni su problemi sa strujom i požari zbog nesipravnih instalacija, posebno u ugostiteljskim objektima.

(Webastrolog.info)