TRANZITNA VENERA JE U ZNAKU RAKA, ŠTA MOŽEMO DA OČEKUJEMO?


Planeta Venera uplovila je devetnaestog maja u vodeni i kardinalni znak Raka u kom će da ostane sve do trinaestog juna ove godine kada će da pređe u znak vatrenog Lava. Venera je planeta koja se simbolički odnosi na ljubav, strast, brak, partnerske odnose, javnost, a Rak je najemotivniji znak zodijaka kojim vlada Mesec kao simbol emocija, duše i psihe, tako da će ovo vreme da bude ispunjeno ljubavlju, romantikom i velikom šansom za bliskost i veću intimnost sa onima koje volite.

Ovo je period kada će mnogi želeti da ostanu kod kuće, da budu uz porodicu, da pričaju o svojim odnosima i osećanjima, a biće sve više onih lica koja će da se zanimaju za svoje poreklo, pretke, korene. Vreme je da se krene u pravljenje porodičnog stable. Ukoliko je vaš ljubavni život duže vreme bio na pauzi ili ste imali strah od posvećenosti i bliskosti, stvari će početi da se menjaju za vreme ovog tranzita. Ukoliko budete imali sreće, mogli biste upoznati i svoju srodnu dušu, bračnog partnera, ali opet sve to zavisi i od položaja planeta u vašoj natalnoj karti. A ako ste već u braku, možete da očekujete skladne odnose sa voljenim bićem i mnogo ljubavi, razumevanja i lepih trenutaka.

Potreba da se brinemo o drugima biće izražena a to se posebno odnosi na roditelje i decu. Vaše porodično gnezdo biće vaše omiljeno utočiste od stresa, a vi ćete uraditi sve kako biste svoju kuću učinili što lepšom i udobnijom. Ovaj Venerin tranzit naglašava potrebu za sigurnošću, pojačava intuiciju, a pošto Venera simboliše i novac, međuljudske odnose i samopoštovanje sasvim je logično da ćemo se najviše baviti pomenutim segmentima u ovom vremenskom periodu. Ovo je ujedno i vreme kada ćemo se više posvetiti majkama, porodici, otadžbini, prošlosti i duhovnim vrednostima.

 

 

 

Vreme je da se evociraju uspomene, sećanja na one koji više nisu među živima, pričaće se o zaboravljenim i davno prošlim vremenima. Ovo je odlično vreme da se povežete sa porodicom i prijateljima, da ih obradujete poklono, pažnjom ali i da im iskažete ljubav zagrljajima I lepim gestovima. Takođe, treba da povedete računa i o sebi, jer Venera u Raku voli udobnost, spokoj i tišinu.


Na svom putovanju kroz znak Raka, Venera će da ima nekoliko važnih aspekata:

20 maj - Venera kvadrat Kiron i inkonjunkcija Mars:

Ovaj aspekt donosi preosetljivost, okupiranost nekim bolnim temama, sećanje na ljude koji su vas povredili, posebno u emotivnom smislu. Javljaće se osećaji boli, izdaje i povređenosti. Moguće je da će neko da vas razočara ili da vam priredi neka bolna iskustva. Najbolje bi bilo da budete otvoreni prema toj osobi i da ne držite u sebi sva ta bolna osećanja. Pokažite stabilnost, razumevanje i strpljenje.

 

26 maj - Venera opozicija Saturn:

Desiće se neke stvari koje će vam pomoći da shvatite da ste previše očekivali od drugih te da je vreme da se usudite da to promenite i da budete dovoljno hrabri da počnete da se brinete o sebi. Vi ste jedino odgovorni za sebe, svoja osećanja i ono što vam se događa u životu. Prema tome, budite svesni da jedino vi privlačite stvari u svoj život.

 

 

 

1 i 2 jun - Venera trigon Neptun i Jupiter:

Ovaj veliki vodeni trigon će da donese ljubav i lepa dešavanja u život mnogih. Promenićete način razmišljanja, biti mnogo pozitivniji, na sve gledati sa dozom optimizma.

 

5 i 8 jun - Venera opozicija Pluton:

Ovaj aspekt doneće preosetljivost, sklonost obmanama, prevarama, neslaganje sa ženskim osobama. Biće mnogo rasprava, protivrečnosti i nesklada sa drugima, pa izbegavajte takve rasprave i okršaje. Pokažite da ste zreli.

 

www.webastrolog.info