EVO ŠTA VAŠOJ SUDBINI DONOSI MESEC U VAZDUŠNIM ZNACIMA


 U astrologiji Mesec i znak u kojem se nalazi simbolizuje šta nam daje osećaj sigurnosti. Kada otkrijemo svoje prave potrebe i ono što hrani našu dušu, bolje ćemo razumeti na šta smo posebno osetljivi, u čemu se krije naša najveća ranjivost i što bi mogao biti razlog ljubomore. Svako od nas može biti ljubomoran. Evo kako su na ljubomoru osetljive osobe sa Mesecom u vazdušnim znakovima.

Osobe sa Mesecom u Blizancima, Vagi i Vodoliji nisu posesivne i vrlo su retko ljubomorne. U ljubavi traže razumevanje, prijateljstvo i dobru komunikaciju. Važna im je pokretljivost i sloboda da upoznaju ljude, stiču znanje, slede svoje ideje i shvate svet pomoću razuma i logike. Nisu zavisni o emotivnim vezama, ali to ne znači da im one nisu potrebne. U ljubavi su jednostavno oprezni jer se duboko u sebi boje da bi ih iracionalnost i haos osećaja mogli previše povrediti. Trebaju naučiti prihvatiti i prepustiti se svojim osećajima bez straha, čak i ljubomori, jer će tako postati mudriji i autentičniji.

Pametan i znatiželjan Mesec u Blizancima treba partnera koji će znati zadržati njegovu pažnju znanjem, novim i zabavnim temama. Ne zahteva puno pažnje, poput vodenih ili vatrenih znakova, jer voli svoju slobodu. Zabavlja ga flert, ali u tome je posve bezazlen, a vaša mu je ljubomora dosadna gnjavaža. Postaće ljubomoran samo ako se vi bolje zabavljate sa nekim drugim, a ne s njim.

 

 

 

Za Mesec u Vagi sigurnost donosi osećaj da je prihvaćen i cenjen. Da bi to dobio, treba druge ljude, a posebno mu je važna ljubavna veza. Uz partnera se oseća potpuno. Ta zavisnost o partneru čini ga ranjivim pa je najskloniji ljubomori od svih vazdušnih znakova. Probudiće je nedostatak poštovanja. Skrivaće svoje prave osećaje i kažnjavati partnera emotivnom hladnoćom.

Mesec u Vodoliji zabavan je i šarmantan, originalan u ljubavi. Često će zadržati distancu, čak i u intimnoj vezi, jer je prijateljski odnos njegov štit od pretećih emocija. Poštuje partnera i tolerantan je, a zauzvrat očekuje poverenje i slobodu. Ljubomoru će mu izazvati iznevereno poverenje, a s tim će se osećajem mučiti i beskonačno ga analizirati.

Astrolog:Senka Ljubić, sensa.hr