EVO ŠTA VAŠOJ SUDBINI DONOSI MESEC U ZEMLJANIM ZNACIMA


 U astrologiji Mesec i znak u kojem se nalazi simbolizuje šta nam daje osećaj sigurnosti. Kada otkrijemo svoje prave potrebe i ono što hrani našu dušu, bolje ćemo razumeti na šta smo posebno osetljivi, u čemu se krije naša najveća ranjivost i što bi mogao biti razlog ljubomore. Svako od nas može biti ljubomoran. Evo kako su na ljubomoru osetljive osobe sa Mesecom u zemljanim znakovima.

Osobe sa Mesecom u Biku, Devici i Jarcu realistične su u svemu u životu pa tako i u ljubavnim vezama. Oprezni su i izbirljivi pri odabiru partnera, a kad se jednom odluče upustiti u ljubavnu vezu, potreban im je osećaj stabilnosti i trajnosti. Da bi se osećali sigurno, važna su im pravila i navike.

Vrlo su odani i svoju će ljubav pokazati na mnogo konkretnih načina. Boje se gubitka sigurnosti, promena koje ne mogu kontrolisati te gubitka svega što su stekli zajedno s partnerom na materijalnom nivou. Mogu biti vrlo posesivni, ali nisu preosetljivi. Trebaju naučiti da su promene u životu i ljubavi neizbežne te ih prihvatiti kao mogućnost da obogate svoj život novim vrednostima.

 

 

 

Mesec u Biku osećaj sigurnosti dobija kroz sve što poseduje fizički, emotivno i intelektualno. I partnera može nesvesno smatrati svojim vlasništvom te se ponašati previše zaštitnički. Ljubomoru budi nesigurnost u vlastite vrednosti. Ali vedre naravi i pun poverenja, obično reaguje ljubomorno tek kad za to ima stvarne razloge.

Mesec u Devici sigurnost pronalazi u jasno postavljenim granicama ponašanja. Važan je red, organizacija, pristojnost. Vlastite nesigurnosti čine ga kritičnim i sitničavim. Ima oštar jezik pa se uz njega partner može osećati kao da je pod stalnim nadzorom. Postaje ljubomoran kad prekoračite granice, dobar ukus i pristojnost. Ceni iskrenost, ali će rešavati probleme napornim i dugotrajnim seciranjem detalja i beskrajnom analizom osećaja.

Mesec u Jarcu voli imati kontrolu nad svojim osećajima i ljubavnom situacijom. Želi izgraditi poverenje i sigurnost, tek tada će dati sve od sebe u vezi. Ako je njegovo poverenje na bilo koji način narušeno, razbuktaće se ljubomora. S njim nema šale, sudbina veze u potpunosti je u njegovim rukama.

Astrolog: Senka Ljubić, sensa.hr