EVO ŠTA VAŠOJ SUDBINI DONOSI MESEC U VODENIM ZNACIMA


U astrologiji Mesec i znak u kojem se nalazi simbolizuje šta nam daje osećaj sigurnosti. Kada otkrijemo svoje prave potrebe i ono što hrani našu dušu, bolje ćemo razumeti na što smo posebno osetljivi, u čemu se krije naša najveća ranjivost i što bi mogao biti razlog ljubomore. Svako od nas može biti ljubomoran. Evo kako su na ljubomoru osetljive osobe sa Mesecom u vodenim znacima.

Osobe sa Mesecom u Raku, Škorpiji i Ribama trebaju emotivnu povezanost sa partnerom, što ih čini posebno osetljivim na sve izazove koje donose ljubavne veze. Nepopravljivo su orijentisani na romantiku i ideju večne ljubavi. Poverenje im je izuzetno važno. Najviše se boje osećaja samoće i napuštenosti.

Zbog potrebe za stvaranjem emotivne sigurnosti, lako će se dovesti u položaj emotivne zavisnosti o partneru, što ih čini vrlo ranjivim. Intuitivno će osetiti svaku promenu raspoloženja, svaku moguću pretnju vezi. Promenjivih raspoloženja, osetljivi i intuitivni, često naslućuju i ono čega nema. Trebaju naučiti biti otvoreniji u komunikaciji i jačati poverenje u partnera.

 

 

 

Mesec u Raku vrlo je brižan i zaštitnički se ponaša prema partneru, ali zbog potrebe za bliskošću postaje posesivan. Emotivna sučeljavanja i svađe za njega su zastrašujuće pa će radije suptilno i najčešće nesvesno manipulisati partnerovim osećajima.

Mesec u Škorpiji po prirodi je nepoverljiv, sumnjičav i posesivan. Štiti se od onoga čega se najviše boji – emotivne izdaje. Intenzivni osećaji bukte u njegovoj nutrini, ali retko kad je spreman otvoreno govoriti o njima. Lako postaje žrtva ljubomore i teško se s njom nosi.

Mesec u Ribama nije posesivan, ali ga je vrlo lako povrediti. Treba izbegavati sve što bi moglo podstaći njegovu ljubomoru. Kad je ljubomoran, povući će se u sebe i postupno postajati neugodniji, sve dok partner ne učini neki drastični korak. Ako se veza raspadne, barem neće osećati krivicu, nego će se tešiti ulogom žrtve.

Astrolog Senka Ljubić, sensa.hr